За нас

Началото
1998
Фирма Колбасо ООД става приемник на фирмите ЕЛСО и ЕТ „Стамен Алексов”. Започваме да произвеждаме месо и варено-пушени колбаси.
Растем
2000
Само за две години клиентите ни толкова харесаха това, което произвеждаме, че се наложи да се нанесем в нов дом – три пъти по-голям от предишния.
Нов завод
2004
Построихме си изцяло нов завод в град Батановци.
Европа
2007
Започнахме свободно да изнасяме продуктите си в целия Европейски съюз.
Втори завод
2009
Открихме втория си завод, с което се превърнахме в един от най-големите производители на месо в България.
На български
2014
Всичко досега се случваше без никаква реклама, но обичаме българските традиции и решихме да разкажем това на всички с първата ни рекламна кампания.
НАССР сертификат
Какво е НАССР
Доставката
Производството
Транспортирането
Съкращението, преведено на български, означава Анализ на опасностите и контрол на критичните точки. Системата ни учи и показва как да премахнем опасностите, докато приготвяме продуктите си. Системата е измислена през 1959 г. за НАСА, за да осигури безопасна храна за американските астронавти. Благодарение на нея, ние знаем къде могат да се появят проблеми по време на доставката, приготвянето и транспортирането на продуктите ни и как да направим така, че тези проблеми никога да не се случат.

Още информация за HACCP.

icon_medal
ММесото, с което създаваме нашите продукти, ни се доставя от външни фирми. Ние сме сигурни, че нашите доставчици спазват всички правила. Въпреки това, ние всеки път проверяваме, дали месото, което ни доставят, е със същото качество, на което сме свикнали.
icon_truck

icon_gear

Докато месото е в нашия завод, то се следи постоянно от входа до изхода. През целия процес всеки един, който работи в завода, следи, дали всичко се приготвя качествено и чисто. Всички в компанията са обучени и знаят всички правила, които се съдържат в HACCP системата. Специалистите-технолози извършват допълнителна постоянна проверка на работата. Освен тях, има и експерт, който отговаря за спазването на правилата и добрите производствени практики. Отделно от вътрешните проверки, всяка година Агенцията по безопасност на храните към Министерство на земеделието, както и външни одиторски фирми, извършват постоянен одит на производството ни.

icon_travel

И това не е всичко – след като излезе от фабриката ни, ние продължаваме да следим състоянието на месото внимателно, докато не го доставим в магазина. Извършваме доставките си със собствени камиони. Те се проверяват постоянно, дали отговарят на задължителните температурни режими. И ако въпреки всички проверки и контрол попаднете на наш продукт, който ви се струва негоден – свържете се с нас.
Безопасност
Храната, която поднасяте на себе си и на семейството си минава през ръцете ни. И в буквалния, и в преносния смисъл на думата. Затова за нас няма нищо по-важно от това да ви предоставим качествена и безопасна храна.

Производството на храни е процес, в който могат да се появят проблеми във всеки един момент. С какво са хранени животните? С какъв транспорт ни е доставено месото? Как сме го приготвили? Как сме го закарали до магазина?
Всичко това изисква постоянно внимание и контрол. Затова още през 2005 г. поканихме специалисти, които обучиха мениджърите на всички процеси в компанията ни, създадоха системи за контрол и проверка, така че да намалим до нищожност възможността дефектен продукт да стигне до рафта в любимия ви магазин. Сертификатът HACCP не е просто една грамота, която сме закачили в офиса си. Той ни помага да сме сигурни в процесите, които се случват в завода ни.

Колкото и да се стараем, ние от управлението на фирмата не можем да следим постоянно и денонощно всеки един детайл. Затова постоянно обучаваме служителите и създаваме качествени условия на труд, следим и подновяваме технологиите в производството. Само така можем да сме сигурни, че до вас, потребителите, достига само качествена и безопасна храна.

Благодаря за доверието от името на цялата компания,
инж. Стамен Алексов